Mobilizare a măicuțelor de la Mitropolia Banatului: 2.600 de prosoape, realizate într-o noapte, donate spitalelor în care sunt tratați pacienți cu Covid-19 FOTO

Scris de Adriana Mit

Un nou gest demn de toată lauda a fost făcut de către Mitropolia Banatului, la inițiativa ÎnaltPreasfințitului Ioan Selejan.

Arhiepiscopia Timișoarei informează că maicile de la Mitropolia Banatului au confecționat prosoape de unică folosință necesare personalului medical și bolnavilor din spitale, „care se confruntă cu o criză acută de materiale, din cauza exploziei cazurilor de infectare cu Covid-19„.

De data aceasta, maicile au realizat, într-o singură noapte de priveghere, un număr de 2.600 de prosoape de unică folosință. Dintre acestea, 1.400 bucăți au fost distribuite secției de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Timișoara, iar 1.200 au fost donate secției ATI a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

„Acțiunea aceasta se înscrie în lungul șir al donațiilor făcute de Centrul eparhial în ultimele opt luni pentru cei aflați pe paturile de suferință și constituie bun exemplu de solidaritate și comuniune creștinească, la care suntem chemați toți în aceste vremuri de pandemie. Activitatea socială a Arhiepiscopiei Timișoarei se desfășoară prin implicarea sectorului social-filantropic care, în funcție de posibilități și de multele cereri, încearcă să ofere ajutor material, financiar și spiritual și contribuie la susținerea eforturilor autorităților în lupta cu acest agent patogen SARS-COV-2„, a transmis Arhiepiscopia Timișoarei.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu