Târg de adopții canine în centrul Timișoarei

Scris de Adriana Mit

Un târg de adopții canine va fi organizat în centrul Timișoarei, în această lună.

Evenimentul inițiat de Primăria Timișoara este intitulat „Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!” și va avea loc în zilele de 16 și 23 septembrie, între orele 10.00 și 14.00, în Parcul Alpinet, lângă terasa Flora. Târgul este organizat de primărie în cadrul campaniei de promovare a adopțiilor din adăpostul public pentru câini.

Vor fi pregătiți pentru adopție zece câini, care au fost deparazitați, vaccinați, sterilizați și microcipați. Mai mult, adopții pot fi făcute în fiecare zi la adăpostul Danyflor. Informații detaliate despre animalele disponibile și procedura de adopție pot fi găsite pe site-ul oficial, www.danyflor.ro, sau pe pagina de Facebook a adăpostului. Echipa de voluntari de la Danyflor derulează în fiecare sâmbătă programe de socializare a patrupedelor aflate în așteptarea unui stăpân pentru a le facilita integrarea în noul cămin.

În calitate de cetățeni responsabili, vă invităm să vă alăturați Primăriei Timișoara în acțiunile de promovare a creșterii responsabile a animalelor de companie, a controlului populației canine fără stăpân şi adopţiei câinilor din adăpostul public”, a informat Primăria Timișoara.

Instituția amintește că, pentru a preveni abandonul animalelor rezultate ca urmare a înmulțirii necontrolate, s-a pus la dispoziție un program de sterilizare gratuită, care va asigura contravaloarea pentru aproximativ 2.500 de câini. Campania vine în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, sub salariul mediu brut, cu domiciliul sau reședința în Timișoara. Înscrieri în program se pot face zilnic, prin e-mail la adresa: alexandra.pintea@primariatm.ro , sau prin telefon la 0256/969 interior 198 și interior 102, fără a mai aștepta direcționarea prin centrală. Apelul va fi preluat de persoanele responsabile.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu