Cazare în căruță și baie la ciubăr într-o nouă atracție turistică din vestul țării FOTO

Scris de Adriana Mit

O nouă atracție turistică în vestul țării. La sfârșitul lunii aprilie, în județul Hunedoara, la poalele Munților Retezat, va fi deschis un complex recreativ unic în România. Este vorba de „Berryland”, în care turiști de toate vârstele, dornici să se relaxeze în mijlocul naturii, vor avea parte de momente minunate. Aceștia se vor putea caza în căruțe rustice, iar pentru momente de relaxare au la dispoziție foișoare din stuf, precum și ciubere pentru baie.

Complexul se află în imediata vecinătate a unor culturi de mure, zmeură și căpșuni, care se întind pe o suprafață de 23 hectare. De altfel, de aici și denumirea complexului turistic. Culturile sunt plantate începând cu anul 2018 în localitatea Bretea Română și au devenit în scurt timp foarte cunoscute. Asta pentru că turiștilor li se permite să intre în culturi, să mănânce câte fructe de pădure doresc și plătesc doar cantitățile pe care doresc să le ia acasă.

Ideea complexului a venit într-o mare măsură de la clienții care veneau la noi pe culturi cu copiii pentru a culege fructe de pădure și își doreau să aibă unde să poposească. Și cum nu aveau, se întindeau pur și simplu pe câmp. Marea majoritate a clienților sunt din Hunedoara, dar avem și turiști care vin din Timișoara, București sau alte zone. Și atunci ne-am gândit să amenajăm locul. Inițial, ne-am gândit la câteva băncuțe, câteva foișoare, care s-au transformat în ceea ce există astăzi, un complex. Ideea este de a oferi momente de relaxare celor care ne vizitează”, ne-a declarat Ana-Maria Neculai, directorul Complexului Recreativ Berryland.

Printre atracțiile proiectului se numără 19 foișoare tradiționale, realizate din stuf și lemn, dar și mai multe căruțe în care turiștii se vor putea caza în viitorul apropiat.

Noi am construit acest complex legându-ne puțin de tradiție. Practic, revenim un pic la origini, la turismul acesta rural, să descoperim frumusețea de la țară sau din natură. Avem 19 foișoare, iar anul acesta am început și un proiect pentru a construi căruțe. Vor fi 42 de căruțe, însă momentan am început cu 12. Vor fi 42 de căruțe decorate în stil tradițional, fiecare căruță va avea un model, un desen dintr-un județ specific al țării. Până la urmă, vrem să aducem și tradiția românească aici și să îmbinăm tradiția cu modernitatea, pentru că fiecare căruță este dotată cu tot confortul necesar. Sunt oameni care vor să petreacă în natură, dar nu vor să renunțe la confortul cu care sunt obișnuiți”, ne-a explicat Ana-Maria Neculai.

În cazul în care turiștilor li se face foame, în incinta complexului se află și un punct gastronomic, unde poate fi servită o masă rapidă și de la care pot fi cumpărate produse locale, precum brânzeturi sau miere. Totodată, vizitatorii care vor ajunge la „Berryland” începând cu această primăvară nu vor avea cum să se plictisească. În cadrul complexului se află o zonă în care se va putea face echitație, dar și una de relaxare, cu ciubăr pentru baie și saune, care sunt deja disponibile. De asemenea, copiii vor putea vizita și o mică fermă de animale, care se află în curs de amenajare, și vor descoperi procesul de obținere al mierii.

Și pentru adulți sunt pregătite o mulțime de activități. Astfel, pot fi închiriate ATV-uri sau biciclete pentru plimbări până în pădurea deținută de proprietarii complexului, care se întinde pe o suprafață de 20 hectare. Acolo, iubitorii de adrenalină se vor juca paintball sau airsoft, în viitorul apropiat.

Tot în complex vom mai avea și un spațiu special dedicat iubitorilor de lectură. Oamenii pot veni cu cartea lor, și au amenajat un spațiu unde pot să citească, sau pot împrumuta o carte din biblioteca pe care noi o avem. În cele 19 foișoare, oamenii pot închiria de la noi și jocuri diverse: monopoly, jocuri de masă. Avem și mese de biliard, de ping-pong. Avem și un loc de joacă pentru copii. În toalete sunt măsuțe pentru schimbarea bebelușilor. Pentru persoanele care vin cu animăluțe avem boluri pentru ca aceștia să pună mâncarea. Avem toate condițiile pentru ca turiștii să se simtă bine. Ne adresăm tuturor iubitorilor de natură, de distracție și relaxare în aer liber. Să nu uităm de principala activitate pe timp de vară. Și anume, culesul propriu-zis al fructelor de pădure. Toți cei care intră la noi pe culturi pot să culeagă. Evident, pot să mănânce cât doresc de pe culturile noastre și doar ce iau acasă plătesc”, a detaliat Ana-Maria Neculai.

Complexul Recreativ „Berryland” se deschide în mod oficial în data de 30 aprilie, cu o zi plină de concerte de muzică ușoară și populară. Astfel, pe scena pregătită vor urca artiștii Lena Miclauș, Adriana Ștefan, Ad Libitium Voices, Puia Mioara, Lovin Ștefan, Nicoleta Nuca și Alexandra Ungureanu. Evenimentul se va încheia cu un spectacol de artificii. Intrarea la festivitate este gratuită, doar că locurile disponibile au fost deja rezervate. Informațiile exacte cu privire la activitățile din cadrul complexului care vor fi disponibile imediat după deschiderea oficială vor fi publicate pe pagina de Facebook dedicată și pe website-ul de prezentare, aflat în lucru în acest moment.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu