Strigăt de ajutor! O tânără din Timiș, învingătoare în lupta cu cancerul, are nevoie de sprijin pentru a supraviețui: „Cheltuielile sunt mari”

Scris de Adriana Mit

Laura Florentina Viman, o tânără din județul Timiș, este o adevărată învingătoare. A luptat cu cancerul aproape doi ani, timp în care a fost supusă unui număr de aproape 20 de intervenții chirurgicale. Printre acestea se numără două transplanturi de inimă, o operație de eliminare a unui rinichi, o alta în care i-a fost eliminat tot ce ține de aparatul reproductiv, un transplant de ficat, o operație la cap, două la coloană, plus mai multe intervenții la sâni pentru îndepărtarea unui chisturi tumorale.

Au urmat ședințe severe de chimioterapie și radioterapie, dar în vara anului trecut, Laura a primit o veste mult așteptată. Și anume, faptul că în organismul ei nu mai este cancer. Totuși, Laura se află într-o perioadă de recuperare, organismul său fiind slăbit ca urmare a numeroaselor proceduri la care a fost supusă. Prin urmare, nu poate lucra. Mai mult, tânăra de 31 de ani are și o fetiță de 12 ani de întreținut. Iar costurile sunt uriașe, astfel că reușește cu greu să se descurce de la o lună la alta.

E o perioadă destul de grea din toate punctele de vedere pentru mine și fiica mea. Singura mea speranță sunt oamenii și Dumnezeu. Oameni care cum pot mă sprijină. Cheltuielile pentru un bolnav de cancer sunt mari. El are nevoie și de o anumită alimentație ca să ducă boala, dar să se și refacă. Ar trebui susținuți mai mult, e dureros… și uneori e greu să spui necesitățile tale. Pur și simplu izbucnești, cazi la pământ și ai nevoie de un umăr unde să poți plânge, un umăr sincer și cald, multă liniște și afecțiune. Acum, dacă mă întrebi, sunt bine. Dar am nevoie încă de susținerea oamenilor, familiei, prietenilor, pentru că singură nu le pot duce și e foarte greu când te trezești dimineața în același loc și nu ști cum să rezolvi practic nimic. Vă mulțumesc și mulțumesc restaurantelor care încă nu au obosit să ne sprijine cu mâncare caldă zi de zi”, spune Laura.

Oamenii inimoși sunt încurajați să contribuie cu sume de bani pentru ca Laura să poată să aibă din nou o viață normală. Donațiile se pot face în următoarele conturi: LEI – RO57RZBR0000060019951685 – Laura Florentina Viman; EURO – RO28RZBR0000060021083712 – Laura Florentina Viman – BIC/SWIFT: RZBRROBUXXX; Paypal: vimanlaura@yahoo.com; Revolut: LT243250081643139766.

Consider că buna comunicare cu medicul meu, dar și apropierea de Dumnezeu m-a ajutat să înfrâng boala. Acum am reușit să mă descopăr și să mă iubesc mai mult. Am devenit mai empatică. Iubesc oamenii și viața! Îmi doresc să vină timpul să pot lucra, deoarece stând constant, evident mă refac, dar având o activitate, totul decurge mai ușor. Eu recomand tuturor femeilor să meargă la controale periodice. Boala nu doare. Descoperită la timp se poate vindeca. Merg la control din trei în trei luni. Săptămâna trecută mi-am făcut analizele și sunt bine. Acum știu să mă bucur de lucruri simple, pentru că am văzut cu ochii mei cum viața atârnă de un fir de ață”, ne-a povestit Laura.

 

Alte articole din zona de vest

1 comentarii

O tânără din Timiș care luptă de patru ani cu cancerul are nevoie de ajutor pentru a trăi: „De abia când ai moartea în față, te gândești la lucrurile care contează” | VestBest | Stiri si evenimente din Banat 1 mai 2024 - 12:12

[…] Timiș, mama unei fetițe de 13 ani, are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet bun pentru a trăi. Laura se luptă de patru ani cu cancerul. „De abia când ai moartea în față, te gândești la lucrurile care contează”, ne spune […]

Răspuns

Scrie un comentariu