O tânără din Timiș care luptă de patru ani cu cancerul are nevoie de ajutor pentru a trăi: „De abia când ai moartea în față, te gândești la lucrurile care contează”

Scris de Adriana Mit

Laura Florentina Viman, o tânără din județul Timiș, mama unei fetițe de 13 ani, are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet bun pentru a trăi. Laura se luptă de patru ani cu cancerul. „De abia când ai moartea în față, te gândești la lucrurile care contează”, ne spune tânăra.

În primăvară, cancerul i-a invadat din nou corpul. De data aceasta, a recidivat la stomac. Așadar, Laura a reînceput ședințele de chimioterapie, în Germania. Având în vedere faptul că tratamentul este foarte scump, tânăra din Timiș reușește să urmeze ședințele care-i pot salva viața mulțumită donațiilor.

Tratamentul îl fac în Germania, la o clinică oncologică din Wolsburg. Prin luna mai mă simțeam puțin rău. Credeam că din cauză că lucram, dar în luna iunie m-am dus să fac anumite controale și mi s-a spus că mi-a recidivat cancerul la stomac. Am mai luptat cu acest imens și agresiv balaur în urmă cu două decenii, iar din când în când, apare, dar eu continui să-l înving. Nu e un teritoriu nou pentru mine, știu cum să-mi pun echipamentul de luptă, sunt o luptătoare. De asemenea, fizic e îngrozitor de rău, puterea ta nu e sub control, starea de rău e tot mai prezentă. Nu reușești să mănânci la timp sau dacă ai puterea să mergi la bucătărie să iei o coajă de pâine măcar să alimentezi organismul, nu ai putere nici să deschizi gura să vorbești. Simți nevoia să dormi, să dormi și să dormi. A doua zi o iei de la capăt”, povestește tânăra de 32 de ani.

În urmă cu doi ani, Laura a finalizat chimioterapia și radioterapia pentru un cancer limfom. A sperat din tot sufletul că este ultima oară când va fi nevoită să aibă de-a face cu această boală cruntă. Din păcate, s-a înșelat.

Frica de recidivă este normală, însă acest gând nu mă liniștea. Am reînceput controalele, analizele, până în ziua în care am fost sunată și mi s-a spus să vin din nou la cabinet. A doua zi am aflat că a reapărut cancerul la stomac. Am simțit că tot cerul a căzut, simțeam frustrare, durere față de tot ceea ce avea să se întâmple, dar având oameni potriviți lângă mine, cu dragoste m-au luat în brațe ca pe un copil al lor și mi-au spus: Laura, suntem lângă tine. Am reînceput tratamentul chimioterapeutic, am trecut de prima sesiune. Am avut intervenția și la stomac printr-un proces de congelare, iar acum urmează alte ședințe de chimioterapie și radioterapie”, spune Laura.

Tratamentul pe care tânăra din Timiș îl urmează la clinica din Germania este extrem de scump. O parte este decontat de Casa de Asigurări de Sănătate din Germania, iar diferența trebuie plătită din propriul buzunar, plus o serie de alte cheltuieli. Deocamdată, Laura a reușit să facă cu greu față acestor costuri, datorită unor oameni inimoși care s-au mobilizat și au donat sume de bani pentru ea.

Eu încă sper că nu voi termina aici și că voi trăi cât se poate de mult, pentru că nu cred că m-am vindecat în prima fază ca să mor acum. Cu siguranță, Dumnezeu are planul lui, dar cât de mare ar fi, aș vrea să îmi lungească zilele alături de fetița mea și de familia mea, de oamenii care mă iubesc și îi iubesc. Cred că atunci când moartea este în fața ta, ai puterea de a vedea lucrurile clar, pentru că îndepărtează orice artificiu. Când ai moartea în față devine mult mai greu să te gândești la CV-ul tău. De-abia atunci te gândești la lucrurile care contează, la oamenii de care-ți pasă, la lucrurile pe care iubești să le faci. Va urma un proces foarte greu, enorm de greu, dar nu îmi permit să cedez. E umilitor de greu să ceri oamenilor, e extrem de greu să spui ce te doare. Sunt oameni pe care îi pierzi și oameni care vin ca o binecuvântare. Eu cred că sunt binecuvântată. Dar cred că oricâte greșeli am în viața asta, cineva acolo sus mă iubește enorm”, povestește Laura.

Tânăra din Timiș a primit un ajutor important din partea Asociației Magia Viitorului, un ONG din Timișoara care a luat naștere din dorința de a sprijini oameni aflați în situații dificile, înființată de Cosmin Katona. „E un înger trimis de Dumnezeu”, spune Laura.

A fost realizat și un grup pe Facebook, în care Laura povestește despre experiența trăită, iar oameni inimoși află mai multe informații despre cum o pot ajuta.

Donații se pot realiza în contul în lei: RO57RZBR0000060019951685, contul în euro: RO528RZBR0000060021083712, Revolut: Laura Viman, IBAN: RO39 BREL 0005 5072 5961 0100, Cont Paypal: vimanlaura@yahoo.com.

Alte articole din zona de vest

1 comentarii

HUSANU 2 ianuarie 2024 - 17:38

Doamne ajuta

Răspuns

Scrie un comentariu