Parada militară din centrul Timișoarei, spectaculoasă FOTO

Scris de Adriana Mit

O paradă militară spectaculoasă a avut loc, vineri, în centrul Timișoarei, cu ocazia Zilei Naționale a României. Câteva mii de persoane de toate vârstele au venit în zona din fața Catedralei Mitropolitane pentru a lua parte la manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie.

Pentru prima dată, la Timișoara au defilat și transportoarele blindate Piranha V. Totodată, spre bucuria copiilor, cerul a fost survolat de două elicoptere militare.

Pe unitate – nu pe uniformitate – s-a clădit țara noastră, România. La 1 Decembrie 1918, s-au unit provincii diferite, cu tradiții și istorii diferite. Doar când apreciem această diversitate, cu toate diferențele dintre noi, doar atunci unitatea devine posibilă. E lecția pe care cei de acum 105 ani, care au făcut România, ne-au lăsat-o moștenire. M-am bucurat azi, să mă întâlnesc cu români din toată țara. De la Alexandria sau Cluj la Iași sau București și de la Tulcea la Oradea au venit la Timișoara să sărbătorească Ziua Națională. La mulți ani, România! La mulți ani, Timișoara”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

De asemenea, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat că „1 Decembrie este sărbătoarea noastră de suflet, ziua în care ne amintim cu recunoștință de trecut, dar și momentul în care ne gândim cum vrem să arate viitorul. În mod special azi, dar și în fiecare zi a anului, onorez simbolurile naționale, pe cei care servesc tricolorul, pe cei care promovează valorile democratice, pe toți cei care lucrează cu profesionalism și își dedică munca românilor și României. La mulți ani, români! La mulți ani, România”.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu