Instalație spectaculoasă la Timișoara! Pământul va pluti pe canalul Bega

Scris de Adriana Mit

O instalație de-a dreptul spectaculoasă va fi admirată în zona centrală a Timișoarei, pe canalul Bega. Este vorba de o mare sculptură sferică a planetei Pământ, care va pluti elegant pe suprafața apei.

„Floating Earth” este o mega-instalație realizată de artistul britanic Luke Jerram și are un diametru de zece metri.

Floating Earth pe Bega, la Timișoara. Una din temele majore ale contribuției Consiliului Județean Timiș și Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii a fost tema luminii. Festival of Lights, la începutul anului și, din nou, la sfârșitul lui 2023, numeroase instalații bazate pe lumină și evenimente punctuale de light design de-a lungul acestui an au îmbogățit spațiul public și atras un public numeros. (…) În mijlocul agitației vieții noastre de zi cu zi, artistul Luke Jerram ne invită să ne oprim și să privim un spectacol fascinant care sfidează atât gravitatea, cât și convențiile”, a declarat Dan Diaconu, consilier personal al șefului CJ Timiș, Alin Nica.

Instalația este prezentă pentru prima dată în România, între 1 și 10 decembrie, în zona Parcului Alpinet din Timișoara.

Lights on Bega face parte din contribuția Consiliului Județean Timiș la Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu