Fonduri europene pentru tineri cu idei din vestul țării și cursuri gratuite de formare

Scris de Adriana Mit

Un ONG din Timișoara sare în sprijinul tinerilor din zona de vest a țării care nu știu pe ce drum din punct de vedere profesional să pornească în viață. Este vorba de Asociația Inovatrium, care derulează un proiect finanțat cu bani europeni în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.

Proiectul are o valoare de aproximativ un milion de euro și își propune să susțină tinerii cu vârste între 16 și 29 de ani din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara care nu au un loc de muncă și nici nu sunt înscriși la vreo unitate de învățământ.

Mai precis, 379 de persoane vor beneficia de cursuri gratuite de formare profesională, la finalul cărora vor primi și o subvenție cuprinsă între 200 și 1.800 lei. De asemenea, cel puțin 164 dintre participanții la cursuri vor fi ajutați să-și găsească un loc de muncă.

În cadrul proiectului sunt sprijiniți și tinerii cu idei, astfel că se acordă câte 25.000 de euro pentru cinci persoane, în vederea deschiderii unei afaceri.

Cu scopul de a promova facilitățile oferite în cadrul acestui proiect european, Asociația Inovatrium a organizat o întâlnire informală într-o cafenea din centrul Timișoarei, la sfârșitul săptămânii trecute.

Rolul nostru în cadrul acestui proiect este de a-i identifica pe acești tineri care pot beneficia de cursuri gratuite de formare. Rata șomajului în județul Timiș este în scădere. Este un lucru bun pentru mediul economic, deoarece înseamnă că mediul economic funcționează. Angajatorii încearcă să-și găsească forță de muncă, dar, din păcate, este o criză acută de forță de muncă pentru că o parte dintre persoanele care-și caută un loc de muncă au plecat în străinătate, alții nu sunt calificați pentru activitățile pe care le solicită angajatorii”, a afirmat Florentin Lațcu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.

Înscrierile la cursurile gratuite de formare profesională organizate în cadrul proiectului se realizează AICI!

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu