Vreme de bronzat în vestul țării. Termometrele vor arăta și 31 de grade Celsius la Timișoara

Scris de Adriana Mit

Pregătiți-vă de plajă! Meteorologii anunță că vom avea parte de o vreme foarte frumoasă în Banat, în zilele care urmează. Mai mult, vineri, la Timișoara, sunt așteptate și 31 de grade Celsius, la umbră. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în vestul țării.

După o zi (cea de 10 mai) în care valorile termice se vor situa în jurul celor normale, respectiv maxime de 21…23 de grade şi minime de 8…10 grade, mediat regional, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că în 12 şi 13 mai temperatura aerului va atinge la amiază 28…30 de grade, iar în timpul nopţilor vor fi 12…15 grade. Ulterior vremea se va răcori; în perioada 16-18 mai vor fi valori apropiate de normal ziua, cu 20…23 de grade, dar sub cele caracteristice perioadei în timpul nopţilor, când se vor înregistra 5…10 grade, iar în celelalte zile va fi uşor mai cald decât în mod obişnuit (în medie maxime termice de 25…27 de grade şi minime de 10…13 grade)”, a informat ANM.

Potrivit meteorologilor, vom avea parte de perioade cu instabilitate atmosferică mai accentuată în data de 10 mai, iar după 14 mai, este posibil să plouă în orele după-amiezilor și cu probabilitate mai mare în zonele deluroase.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu