20 de voluntari au ajutat o familie cu cinci copii din Timiș să locuiască în condiții decente Foto

Scris de Adriana Mit

Mobilizare de forțe în acest sfârșit de săptămână, în localitatea Murani, din județul Timiș. 20 de voluntari s-au implicat pentru a asigura unei familii cu cinci copii condiții decente de locuit.

Inițiativa aparține Asociației Acasă în Banat, care a dorit să dea o mână de ajutor familiei Almași. Cei șapte membri ai acestei familii locuiesc într-o jumătate de casă veche, în condiții foarte dificile. Tatăl lucrează cu ziua, iar mama crește copiii așa cum poate.

Inițial ne-am propus să amenajăm camera principală, însă până la urmă am atacat tot spațiul de locuit, inclusiv bucătăria improvizată pe hol și un șpais. A trebuit să scoatem o cantitate uriașă de lucruri vechi și nefolositoare, acumulate de-a lungul timpului. Apoi am curățat pereții de straturile de zugrăveală adunate în zeci de ani. Am gletuit proaspăt, am zugrăvit, am schimbat ferestrele principale și o bună parte din mobilă. 20 de voluntari au participat pe șantier, iar Dorina ne-a gătit și ne-a primit la ea acasă pentru masa de prânz„, a informat Asociația Acasă în Banat.

Potrivit reprezentanților ONG-ului, Primăria Pișchia a pus la dispoziția voluntarilor remorca și tractorul pentru a căra molozul și deșeurile. De asemenea, Fundația Comunitară Timișoara și donatori anonimi au contribuit din punct de vedere financiar pentru achiziția materialelor și acoperirea cheltuielilor necesare.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu