Cea mai veche cabană din vestul Văii Jiului, distrusă de un incendiu Foto

Scris de Adriana Mit

Cea mai veche cabană din zona de vest a Văii Jiului a ars în această noapte.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara informează că, în noaptea de 27 spre 28 iunie, la ora 03.16, a fost anunțat prin apel telefonic la 112 un incendiu la cabana Cheile Buții din localitatea Câmpul lui Neag.

20 de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat la fața locului, unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafața cabanei. Potrivit pompierilor hunedoreni, patru persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, o victima fiind transportată la spitalul Lupeni cu o mașină proprietate personală, având arsuri la mâini și picioare.

Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunțat din păcate mult mai târziu. A ars cabana pe o suprafață de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric. Acțiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcția cabanei, precum și de lipsa apei cu presiune din zona, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 km distanță de focar, pompierii militari reușind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere„, a transmis ISU Hunedoara.

Foto: ISU Hunedoara

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu