Biserica, ajutor de un milion de euro pentru oamenii sărmani din vestul țării

Scris de Adriana Mit

Biserica a alocat o sumă uriașă de bani pe parcursul anului trecut pentru a ajuta numeroase persoane din vestul țării aflate în nevoie. Mitropolia Banatului a făcut un bilanț al activităților desfășurate în 2021, iar printre cel mai activ a fost sectorul social-filantropic și misionar. Concret, au fost desfășurate activități cu scopul sprijinirii copiilor aflați în situații limită, persoanelor cu dizabilități, infectate cu HIV/SIDA, bătrânilor și familiilor nevoiașe. Totodată, a fost oferită asistență religioasă în spitale, armată, penitenciar, case de copii și cămine pentru bătrâni.

Între acestea s-au evidențiat proiectul de „Telemedicină – Sănătatea la un click distanță”, prin care se oferă consultații medicale de specialitate pentru persoanele neasigurate sau aflate în zone lipsite de servicii medicale ori pentru persoanele nedeplasabile, dar și oferirea constantă de hrană și produse de igienă pentru migranți, persoane fără adăpost și pacienți de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel și Spitalul de Psihiatrie Gătaia”, a informat Mitropolia Banatului.

Instituția transmite că, în total, programele desfășurate anul trecut au cuprins 13.240 de beneficiari, iar totalul investițiilor făcute în domeniul asistenței sociale s-au ridicat la suma de 5,07 milioane de lei.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu