Momentul aterizării primei berze într-un cuib din Timiș, urmărit în direct

Scris de Adriana Mit

Și în acest an, internauții pot urmări în direct care este viața unor berze albe. Asta datorită unui timișorean care a montat camere video lângă două cuiburi din județul Timiș.

În unul dintre cuiburi, aflat pe acoperișul unei case din localitatea Cărpiniș, a și aterizat prima barză din acest an. Momentul a avut loc luni, în jurul orei 14.00, și a fost surprins de camera de filmat. Din păcate, barza albă care s-a întors din țările calde în județul Timiș nu a stat prea mult, însă internauții așteaptă cu sufletul la gură să revină pentru a o urmări pe Internet.

„Prima aterizare a unei berze, în 2022, la Cărpiniș! Așteptăm să vedem dacă se și stabilește la cuib”, au transmis inițiatorii proiectului, pe pagina de Facebook dedicată.

Camera a fost instalată, în urmă cu câțiva ani, de Cristian Ilea, un timișorean pasionat de viața animalelor sălbatice, care a inițiat proiectul Wildlife România.

De asemenea, timișoreanul a montat o cameră video și lângă un cuib de berze albe din localitatea Carani, județul Timiș. Totodată, o cameră a fost instalată lângă o hrănitoare de păsări, iar alta lângă un cuib artificial, în Câmpia de Vest, fiind monitorizat un șoim dunărean.

Cristian Ilea este fondatorul primei grădini zoologice virtuale din România, cu animale sălbatice în libertate.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu