Eveniment spectaculos la Timișoara. Luna, admirată la Iulius Town

Scris de Adriana Mit

Un eveniment inedit va fi organizat la Timișoara. Locuitorii din zona de vest a țării, și nu numai, sunt așteptați la Iulius Town pentru a admira luna. Asta după ce anul trecut, bănățenii au avut ocazia să vadă de aproape Pământul.

În acest an, la început de aprilie, Iulius Town aduce „luna de pe cer” într-un eveniment „astronomic” organizat în parteneriat cu Lights On România. Mai precis, în perioada 1 – 10 aprilie, în Iulius Gardens va fi expusă instalația „Museum of the Moon”, realizată de artistul britanic Luke Jerram pe baza imaginilor furnizate de sateliții orbitali NASA, redând, astfel, fidel satelitul natural al Pământului.

Macheta măsoară șapte metri în diametru și corespunde unei scări de 1:500.000, ceea ce înseamnă că fiecare centimetru corespunde în realitate unei distanțe de cinci kilometri pe Lună. Lucrarea artistului britanic Luke Jerram este prima din seria sa dedicată corpurilor cerești și le oferă vizitatorilor oportunitatea de a descoperi Luna în toată splendoarea detaliilor ei minunate, şi nu doar partea pe care o vedem mereu pe cer.

Ne bucurăm mult să ducem parteneriatul cu cei de la Iulius Group mai departe și să prezentăm unui public din ce în ce mai numeros instalații de artă impresionante, capabile să schimbe retorici urbane și să aducă împreună idei mai bune despre ziua de mâine. Suntem parte a schimbării și ne bucurăm să ne reîntâlnim cu publicul timișorean. Lights On!”, a declarat Andi Daiszler, iniţiatorul proiectului Lights On România.

Până în prezent, instalația „Museum of the Moon” a fost vizitată de peste 3 milioane de oameni, din cele peste 25 de țări în care a fost expusă. Crearea acesteia a durat 6 luni, fiind nevoie de numeroase prototipuri și multă planificare. În realizarea instalației au fost folosite imagini furnizate de sateliții orbitali NASA.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu