Începutul de noiembrie aduce frigul în vestul țării. Prognoza meteo pentru următoarele două s …

Începutul lunii noiembrie vine cu zile friguroase în vestul țării. Potrivit meteorologilor, de miercuri, este așteptat un nou proces de răcire, astfel că vom avea parte de temperaturi apropiate de mediile acestei perioade. Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo până în data de 15 noiembrie, valabilă pentru regiunea Banat.

Regimul termic va marca o creștere la începutul intervalului, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește de la 15 grade pe 2 noiembrie, până la 18 grade pe 3 noiembrie, vremea devenind caldă pentru această perioadă. Ulterior, un nou proces de răcire va determina o scădere a valorilor termice diurne, care – între 6 și 10 noiembrie – vor fi de 12…13 grade, pentru ca spre sfârșitul intervalului de prognoză să ajungă la 9…10 grade, valori apropiate de mediile multianuale ale mijlocului lunii noiembrie. Valorile termice nocturne vor crește și ele la începutul primei săptămâni, de la 5 grade în prima noapte, spre 9…10 grade în intervalul 3 – 5 noiembrie, apoi vor scădea spre 4…5 grade între 8 și 12 noiembrie și chiar spre 2 grade la finalul celor două săptămâni”, a informat ANM.

Ploi pe arii restrânse și slabe cantitativ se vor semnala îndeosebi pe 4 și 5 noiembrie și, din nou, după data de 10 noiembrie, în vestul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *