Loredana Groza și Subcarpați vin la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Ce eveniment are loc

Scris de Adriana Mit

Consiliul Județean Timiș pregătește cel mai mare festival multicultural din regiune. Este vorba de Parcul Primăverii, care va avea loc la Muzeul Satului Bănățean, aflat la Pădurea Verde, între 15 și 25 aprilie.

Prima ediție a Parcului Primăverii va începe în 15 aprilie, cu acces liber și gratuit la toate activitățile culturale, de divertisment și de încurajare a petrecerii timpului liber în familie. Cele 11 zile de festival vor avea loc la Muzeul Satului Bănățean pe o suprafață de peste 10 hectare și vor aduce în fața publicului cele mai frumoase rezultate ale muncii celor șase instituții de cultură finanțate de Consiliul Județean Timiș. Timișorenii, timișenii, dar și turiștii culturali se vor bucura de spectacole de teatru, folclor, sesiuni de lectură, concerte, expoziții și ateliere creative”, a transmis Consiliul Județean Timiș.

Marea deschidere a Parcului Primăverii va fi făcută de trupa Subcarpați, în vinerea dinaintea Floriilor, iar în ziua imediat următoare, pe scenă va urca Loredana Groza, alături de Banda Agurida. În următorul weekend, în a doua zi de Paște, publicul se va bucura de Damian & Brothers.

Prin felul în care este conceput și organizat, Parcul Primăverii este un reper de bune practici pentru ce trebuie să însemne Program Cultural al viitoarei Capitale Europene a Culturii. Avem datoria, cei implicați în Timișoara – Capitală Culturală, să deschidem actul de cultură, să îl facem atractiv și să-i dăm o dimensiune europeană. Muzeul Satului va fi revitalizat și redefinit prin prisma programului cultural al festivalului, iar publicul va avea ocazia să se reconecteze la viața culturală, la cea socială, la împrejurimile verzi ale orașului și la capacitatea de recreere a acestuia. Evenimentul va aduce împreună generații diferite și va consolida relațiile dintre operatorii culturali locali”, a afirmat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Ținta organizatorilor este aceea de a reuni, în 11 zile, peste 100.000 de participanți cu vârste și interese culturale diferite.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu