Creștere uriașă a numărului de turiști la Castelul Corvinilor, în 2021

Scris de Adriana Mit
castelul corvinilor

Castelul Corvinilor din Hunedoara, una dintre cele mai importante atracții turistice din România, a fost vizitată anul trecut de un număr uriaș de persoane. Dan Bobouțanu, primarul orașului Hunedoara, anunță că 276.333 de turiști au trecut pragul Castelului Corvinilor în 2021, cu 75.135 mai mulți decât în 2020.

Odată cu impunerea restricțiilor sanitare, numărul vizitatorilor Castelului Corvinilor a scăzut, în 2020, cu aproape 50 la sută față de 2019, diminuarea fiind provocată de dificultățile în organizarea de excursii pentru grupuri mai mari, „turismul de autocar” fiind cel mai afectat în primul an de pandemie. În cel de-al doilea an pandemic situația s-a ameliorat și din acest punct de vedere, numărul vizitatorilor ajunși aici în grupuri organizate fiind de 3,5 ori mai mare față de 2020”, a explicat primarul din Hunedoara.

În acest moment, la Castelul Corvinilor se derulează ample lucrări de restaurare și conservare, prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de cinci milioane de euro. Cu toate acestea, obiectivul turistice este deschis vizitatorilor.

Anul acesta sperăm să finalizăm actualul proiect de restaurare – conservare, dar să și putem depune încă unul, de o amploare și mai mare. În 2019 am avut, la Castelul Corvinilor, 500.000 de vizitatori, dacă îi luăm în considerare și pe cei care nu au plătit bilet de intrare, cu ocazia diferitelor sărbători ale orașului. Dacă evoluția pandemiei va fi una favorabilă turismului, ne dorim să revenim cât mai rapid la această cifră și vom depune toate eforturile necesare pentru a atinge acest obiectiv. Pentru 2022, administrația Castelului Corvinilor și Primăria Hunedoara și-au propus să realizeze noi evenimente, dar și să îmbunătățească experiența culturală atât a celor care locuiesc în Hunedoara, cât și a celor care vin să viziteze „Legenda vie a Transilvaniei”, a detaliat Dan Bobouțanu.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu