Nu-ți place muntele? Iată ce cascade poți vizita în Banatul Montan

Scris de Adriana Mit

În cazul în care nu ești un fan al muntelui, mai ales în sezonul rece, în Banatul Montan sunt o mulțime de cascade superbe care abia așteaptă să fie descoperite de către turiști.

Administratorii paginii de Facebook „Banatul Montan” au prezentat nouă căderi de apă spectaculoase, aflate în vestul țării, pe care le poți vizita chiar și iarna.

Este vorba de Cascada Beușnița, aflată la zece kilometri de Potoc, pe drumul forestier spre Păstrăvăria Bei, la care puteți ajunge în urma unei drumeții de două ore, dus-întors. De asemenea, Cascada Vânturătoarea se găsește la 12 kilometri de Băile Herculane, spre Baia de Aramă, fiind nevoie de o drumeție de patru ore, dus-întors.

Totodată, Cascada Modavița este situată la nouă kilometri de Moldova Nouă spre Padina Matei și aveți de parcurs o drumeție de doar două minute. Nu este uitată nici Cascada Bigăr, aflată la 13 kilometri de Bozovici spre Anina, lângă drum.

O altă cascada din Banatul Montan care merită vizitată este La Văioaga, care se găsește la șase kilometri de Potoc, pe drumul forestier spre Păstrăvăria Bei, lângă drum. De asemenea, la ieșire din Sasca Montană spre Cărbunari, în urma unei drumeții de două ore, dus-întors, se află Cascada Șușară, iar la opt kilometri de Moldova Nouă spre Padina Matei, după o drumeție de 20 minute, dus-întors, poate fi întâlnită Cascada Burăul Mare.

Alte două cascade aflate în Banatul Montan sunt Cârsa, la 21 de kilometri de Bozovici și Anina, lângă drum, și Sucu, la cinci kilometri de Poiana Mărului, pe Valea Sucului spre Șaua Jigorie, accesibilă cu mașini 4×4 sau la pas.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu