Nu mai există niciun dubiu! Caraș-Severin se numără printre cele mai frumoase județe din țară, în care nu ai cum să te plictisești. Caraș-Severin este renumit datorită numeroaselor atracții turistice de-a dreptul spectaculoase. Unele sunt foarte cunoscute, așa cum este Cascada Bigăr, Semeringul Bănățean sau Lacul Ochiul Beiului. Însă în județ se află și obiective turistice deosebit de frumoase, dar de care turiștii nu știu prea multe.
Printre acestea se numără și Cascada Bobot, aflată pe teritoriul comunei Mehadia, din județul Caraș-Severin, în Dealurile Banatului. Odată ajunși aici, turiștii au impresia că au aterizat într-o lume de basm. Asta pentru că în apropierea cascadei se aude doar sunetul apei care cade pe stâncă de la o înălțime de aproximativ șase metri, iar peisajul din jur este unul de poveste.
Interesant este faptul că stâncile din această zonă au o culoare închisă, neobișnuită. Asta datorită unui strat de rocă dură, de culoare negru-cenușiu, care se găsește doar în această zonă. De altfel, în comuna Mehadia se află și Râpa Neagră, un monument al naturii unic în România.
Cascada Bobot se află pe Valea Sfârdinului, pe raza comunei Mehadia, situată la doar câțiva kilometri de stațiunea balneară Băile Herculane. Mehadia este o comună înconjurată de munți, așa că turiștii au parte de peisaje pitorești și aer curat imediat ce ajung în apropiere. Din sat trebuie urmat un indicator spre Cascada Bobot, astfel că se ajunge la un drum forestier. Puteți lăsa mașina la începutul drumului și să porniți într-o plimbare relaxantă pe jos până la Cascada Bobot, care durează aproximativ 40 de minute. În aproximativ doi kilometri, pe un pod este prins un alt indicator care arată că în partea dreaptă se află căderea de apă.
După câteva sute de metri, începe să se audă sunetul apei în timp ce se lovește de stânca de culoare neagră și acoperită de mușchi verzi. Peisajul pare unul desprins prin povești, mai ales că în această perioadă Cascada Bobot are un debit foarte mare. Mai mult, apa formează un mic lac la baza cascadei, în care curajoșii pot face și baie în timpul verii.
În trecut, Cascada Bobot reprezenta un loc foarte popular în rândul nobilimii. Se spune că atunci când veneau pentru tratament în stațiunea balneară Băile Herculane, nu uitau să facă o plimbare relaxantă și la Cascada Bobot. Mărturie stau fotografii vechi realizate în secolul al XIX-lea la această cădere de apă din comuna Mehadia.
În cazul în care nu aveți cu ce să ajungeți în comuna Mehadia sau doriți să vă bucurați de experiențe minunate în mijlocul naturii, Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din România, organizează excursii frecvent din Timișoara și din Arad.