Bani europeni pentru reabilitarea blocurilor vechi din orașele din vestul țării

Scris de Adriana Mit

Noi finanțări europene sunt disponibile pentru reabilitarea blocurilor vechi din orașele din zona de vest a țării.

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, anunță că a publicat Ghidul de finanțare pentru șase apeluri de proiecte dedicate eficientizării energetice a clădirilor rezidențiale din Regiunea Vest.

Se finanțează activități precum: reabilitarea termică a a elementelor de anvelopă a blocurilor de locuințe, modernizarea sistemelor tehnice (cum ar fi instalaţiile de încălzire sau iluminat), achiziționarea de surse regenerabile de energie pentru părțile comune și, în procent limitat, alte investiții conexe”, a informat ADR Vest.

Solicitanții eligibili sunt primăriile de municipii și orașe din Regiunea Vest. Alocarea financiară este de 55 milioane de euro.

Proiectele trebuie să aibă o valoare minimă eligibilă de 200.000 de euro și pot atinge praguri maxime diferite, în funcție de tipul de unitate administrativ-teritorială, astfel: 5 milioane de euro – pentru primării de municipii reședință de județ; 2,5 milioane de euro – pentru primării de municipii; 1,5 milioane de euro – pentru primării de orașe.

Contribuția proprie a beneficiarului este de cel puțin 2% din valoarea totală a investiției realizată de unitatea administrativ-teritorială, respectiv 0% pentru asociația de proprietari.

Apelurile sunt de tip competitiv pentru orașele din Regiunea Vest, cu excepția celor Valea Jiului, și de timp necompetitiv pentru toate municipiile de regiune și orașele din Valea Jiului. Perioada de depunere a proiectelor este 26 aprilie 2024 – 26 ianuarie 2025.

Toate condițiile de finanțare se regăsesc în Ghidul solicitantului, disponibil AICI!

Pentru informații suplimentare despre eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, doritorii pot contacta Biroul HelpDesk din cadrul ADR Vest la telefon 0256-491.923, e-mail helpdesk@adrvest.ro.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu