Primăvara vine mai repede în Banat! Început de februarie cu vreme caldă

Scris de Adriana Mit

Primăvara vine mai repede în zona de vest a țării. Potrivit meteorologilor, sunt șanse ca termometrele să arate și 15 grade Celsius în Banat, la începutul lunii februarie.

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie de 3…5 grade, ulterior se va încălzi ușor, astfel în ultima zi din ianuarie și în primele două zile din februarie sunt prognozate maxime de 7…8 grade. O perioadă caldă este estimată începând din 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general peste 10 grade, cu posibile valori de 14…15 grade în zilele de 4, 5 și 6 februarie. Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a acestora de -6…-4 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori în general pozitive, cuprinse între 0 și 4 grade”, a informat Administrația Națională de Meteorologie, care a făcut publică prognoza meteo în Banat până în data de 11 februarie.

Potrivit meteorologilor, prognoza indică o probabilitate ridicată pentru precipitații în 2 și 3 februarie și în perioada 7 – 11 februarie.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu