Prânz cu preparate tradiționale din Banat și concert live în curtea unui castel din Timiș

Scris de Adriana Mit

Persoanele din județul Timiș, și nu numai, care doresc să servească un prânz cu preparate tradiționale într-un loc inedit, în natură, sunt așteptate să participe mâine, 7 august, la un nou eveniment gastronomic Banat Brunch. De data aceasta, acțiunea are loc în curtea castelului Nikolici din localitatea timișeană Rudna, comuna Giulvăz. În cadrul evenimentului de mâine, va fi susținut și un concert live.

Va fi un eveniment special, care își propune ca, dincolo de promovarea culturii gastronomice a zonei, să readucă în discuție importanța salvării patrimoniului arhitectural din satele bănățene și să pună în lumină istoria și frumusețea castelului care a aparținut cândva familiei nobiliare Nikolici. Ne face plăcere să vă invităm să luați parte la evenimentele care se vor desfășura pe tot parcursul zilei în curtea castelului și în proximitatea sa, să gustați preparatele pregătite de gazda Maria Rademacher și de săteni, să călătoriți prin istoria locului și să călcați, la propriu, pe urmele familiei Nikolici, într-un tur ghidat de prof. Florentina Popescu, și să visați alături de noi cum își poate recăpăta Castelul Nikolici frumusețea de altădată, urmărind filmul unui proiect realizat de arhitect Daiana Maciulschi, prezentă la eveniment. Demersului de promovare a obiectivului turistic se alătură sâmbătă, 7 august, și membri ai trupei The other you, care vor concerta live în curtea castelului”, a informat Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

Potrivit organizatorilor, programul evenimentului începe la ora 11.00, cu brunch-ul din curtea castelului, care durează până la ora 13.00. În timp ce vor lua prânzul, participanții vor asculta muzică live, iar apoi vor urmări proiecția filmului Agri-Park. Între orele 13.00 și 15.00 sunt programate un tur ghidat la capela unde sunt îngropați membrii Familiei Nikolici, o vizită la Biserica Sârbească construită de Baronul Nikolici, o plimbare pe malul Timișului – platanul de 400 de ani, precum și o vizită în ferma de animale de la castel.

În ceea ce privește meniul, printre altele, participanții la Banat Brunch vor degusta diferite produse din lapte, cârnați de casă, pastă de untură cu jumări de porc vietnamez, supă de salată verde cu zdrențe de ouă și usturoi verde, carne de porc vietnamez rumenită în tavă la cuptor cu cartofi cu brânză de capră, smântână și verdețuri sau prăjitură cu mălai în tavă cu miere de albine. De asemenea, se vor răcori cu apă de la fântână, diferite siropuri și ceai din ginkgo biloba.

Totodată, cei care participă la eveniment vor putea cumpără miere de albine, lavandă, sucuri și siropuri de casă și săpun de casă de la mici producători. În cadrul acțiunii Banat Brunch are loc și un atelier de împletit lâna.

Pentru a participa la eveniment, doritorii trebuie să plătească o taxă de 100 lei. Informații suplimentare sunt disponibile AICI!

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu