Plajele sălbatice, aflate lângă Mamaia, în care turiștii se relaxează departe de gălăgie

Scris de Adriana Mit

Pentru turiștii care sunt în căutare de relaxare departe de gălăgie și aglomerație, care iubesc aerul curat și nisipul fin, plajele sălbatice Corbu și Vadu, aflate la doar câțiva kilometri de Mamaia, sunt destinațiile perfecte de vacanță.

Ape limpezi, nisip fin și o liniște spartă doar de valurile mării. Așa poate fi descrisă în câteva cuvinte atmosfera pe care o întâlnesc turiștii care ajung la Plaja Corbu. Vorbim de o plajă sălbatică, un adevărat colț de rai natural, aflată la doar câțiva kilometri de renumita stațiune Mamaia. Fermecați de frumusețea acestui loc au fost și jurnaliștii de la site-ul gipsy.ninja, care au inclus Corbu într-un top al celor mai frumoase plaje din lume, în urmă cu șase ani.

Cei care ajung la Corbu au impresia că au aterizat în altă lume, după ce au vizitat stațiunile renumite de pe litoralul românesc. Și asta pentru că lipsește muzica dată la maxim în boxe, petrecerile pe plajă sau hotelurile de lux. Cu alte cuvinte, plaja Corbu este destinația perfectă pentru cei care doresc să aibă parte de o vacanță liniștită, cu cortul sau cu rulota, în mijlocul naturii.

Pentru a ajunge aici, turiștii trebuie să urmărească un drum care pleacă din Năvodari spre comuna Corbu, aflată la o distanță de aproximativ zece kilometri. La un moment dat, de pe șoseaua principală poate fi observat un indicator la dreapta spre plaja Corbu. Urmează un drum de câțiva kilometri, format din dale de beton, printre terenuri cultivate cu porumb sau floarea soarelui. Marea de un albastru turcoaz poate fi observată de pe un deal, de pe care se coboară spre plaja cu nisip fin de la Corbu.

Odată ajunși aici, majoritatea turiștilor aleg să doarmă în cort sau în rulotă. Pentru cei care nu sunt interesați de astfel de experiențe, în zonă sunt și câteva spații de cazare. Cei care doresc să campeze trebuie să știe că amplasarea cortului direct pe plajă este interzisă. Însă există posibilitatea de a închiria locuri în spațiile special amenajate lângă plajă, la prețuri modice.

Plaja Corbu este un loc de care nu ai cum să nu te îndrăgostești. La câțiva zeci de metri de mal, vegetația se îmbină cu nisipul deosebit de fin. Tălpile goale se „lovesc” de scoici și cochilii de melci chiar înainte de a intra în apă. Pe timpul verii, în luna august, apa mării este deosebit de caldă. Mai mult, te poți bucura de valuri la țărm, pentru că pe o lungime de aproximativ 50 de metri spre larg apa depășește rareori un metru adâncime.

Plaja nu este deloc amenajată, astfel că cei care doresc să se bronzeze trebuie să vină cu tot echipamentul necesar (umbrelă, șezlong, etc). Mai mult, după ce se lasă seara, când plaja este aproape pustie, existând riscul să fii „deranjat” doar de câinii de lângă obiectivul militar de pe plaja Corbu, care sunt obișnuiți cu prezența turiștilor, se poate aduce o pătură pe plajă, de pe care pot fi admirate stelele. În luna august, cei care aleg o astfel de variantă au parte de un adevărat spectacol pe cer, la mijlocul lunii putând fi văzute perseidele. La fel de spectaculos este și răsăritul de pe plaja Corbu, când singurii prezenți pe plajă sunt pescărușii.

În apropiere de la plaja Corbu, în comuna Corbu, se află o altă plajă la fel de sălbatică, Vadu. Un loc la fel de liniștit, preferat de oamenii care doresc să se bucure de mare departe de aglomerație. Plajele Corbu și Vadu fac parte din Rezervația Delta Dunării. Asta înseamnă că turiștii care ajung în aceste locuri trebuie să protejeze cât mai mult natura.

În cazul în care doriți să vizitați locuri inedite din România, Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din vestul țării, organizează frecvent excursii din Timișoara și din Arad.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu