Cărți pentru toate gusturile și toate buzunarele la Timișoara. A început Bookfest FOTO

Scris de Adriana Mit

Iubitorii de carte sunt așteptați să treacă pragul Centrului Regional de Afaceri din Timișoara. De astăzi și până joi, aici se desfășoară cea de-a IX-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

Potrivit organizatorilor, editurile prezente anunță reduceri de până la 60% din prețul de copertă, altfel că puteți cumpăra cărți și cu 11 lei. De asemenea, sunt pregătite prețuri speciale la cărțile pentru copii. Așadar, unele costă chiar și 2 sau 3 lei.

Totodată, 40 dintre cei mai renumiți autori ai momentului vă așteaptă cu lansări, dezbateri și sesiuni de autografe. Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Bookfest Timișoara.

Aceasta este prima ediție a Salonului de Carte Bookfest care se întâmplă după cei doi ani care au trecut de la declanșarea stării de alertă în România. Dvs (n.r. publicul) sunteți cei care ați făcut să reziste în această perioadă de doi ani, extrem de dificilă, editurile pe care le vedeți prezente aici. Acești doi ani au trecut fără ca Guvernul României să acorde niciun leu culturii scrise, într-o totală indiferență față de acest domeniu care sperăm să se schimbe de 30 de ani și reușim să constatăm în fiecare an, din păcate, că nu se schimbă. Bookfest este o sărbătoare a cărții și vă invit să ne bucurăm împreună de modul în care arată această sală refăcută de Camera de Comerț”, a declarat Mihai Mitrică, directorul Asociației Editorilor din România, organizatorul Bookfest.

De asemenea, Florica Chiriță, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, a vorbit despre importanța acestui aveniment.

Bun venit la Timișoara, orașul care timp de patru zile va fi gazda și va fi capitala cărții, și un bun venit la Centrul Regional de Afaceri, unde vor avea loc întâlniri între iubitorii de carte și autori. Am făcut eforturi deosebite să modernizăm acest Centru de Afaceri, inclusiv etajul și exteriorul, pentru ca această expoziție să fie prima care trece pragul Centrului Regional de Afaceri îmbrăcat în haine noi”, a precizat Florica Chiriță.

Totodată, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a afirmat că „noi finanțăm prin Centrul de Proiecte o bună parte din această expoziție pentru că noi credem cu tărie că literatura, arta, cultura sunt un motor de dezvoltare în comunitatea noastră”.

Programul complet al activităților pregătite în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest Timișoara este disponibil AICI!

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu