O nouă ediție a Banat Brunch, în Timiș: participanții vor gusta preparate tradiționale și vor culege fructe de pădure

Scris de Adriana Mit

Are loc o nouă ediție a Banat Brunch în județul Timiș, în acest sfârșit de săptămână. Seria de evenimente de cultură gastronomică din regiunea de Vest, intitulate Banat Brunch, este organizată de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș în colaborare cu Asociația My Transilvania și a început, în acest an, în luna iulie.

Astfel, prima ediție a avut loc la Timișoara, iar cea de-a doua în Coșteiu de Sus, în gospodăria unei localnice.

De data aceasta, turiștii sunt invitați la Pietroasa, în curtea familiei Martinescu, care are casa pe un deal. Evenimentul are loc sâmbătă, 1 august, între orele 10.00 – 15.00, iar doritorii trebuie să plătească 100 lei pentru a participa.

„Mure, pe tartă sau în tașcă! Vă invităm, în premieră, la poalele Munților Poiana Ruscă din Timiș, la Pietroasa! În sezonul fructelor de pădure, în gospodăria familiei Martinescu sunteți așteptați cu prăjituri măiestre, gemuri, sucuri și siropuri care mai de care. Vor fi prezenți producători locali, iar gospodinele locului se vor întrece să vă ofere tot ce au mai gustos satele bănățene de sub munte. Vom călători spre Pietrele Cohului, în adâncul pădurii, și vom putea fi culegători de fructe pentru câteva ore. Evenimentul va avea loc în aer liber, cu un număr maxim de 50 de participanți. Nana Letiția Barbu a lu’ Ciucu o să coacă pentru voi pită în țăst„, a informat Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

Înscrierile la Banat Brunch se pot face AICI!

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu