Delta Banatului, locul din Timiș în care trăiesc peste 50% dintre speciile de păsări din Român …

În județul Timiș se află un colț al naturii unic în România. Este vorba de mlaștina Satchinez, o rezervație naturală ornitologică care se întinde pe 242 hectare în hotarul localității Satchinez.

Interesant este faptul că în mlaștina Satchinez, supranumită și Delta Banatului, trăiesc peste 53% dintre speciile de păsări întâlnite pe teritoriul României.

Între speciile protejate care cuibăresc aici se numără ciocîntorsul, egreta mică, egreta mare, piciorongul, stârcul cenușiu, stârcul galben, stârcul pitic, stârcul roșu, stârcul de noapte și altele. Această rezervație a fost declarată arie protejată, iar din 1991 valoarea ei de unicat a fost recunoscută de forurile internaționale care militează pentru protecția păsărilor, precum Bird Life International„, a informat Consiliul Județean Timiș.

Perioada în care pot fi văzute păsările în rezervație este între 15 aprilie —15 septembrie, dar în toamnele și iernile mai blânde se întâmplă să mai rămână câte un exemplar din păsările migratoare pe aceste meleaguri.

Vezi video AICI cu mlaștina Satchinez!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *