În Lunca Mureșului, ca-n Delta Dunării. O mulțime de pescăruși, surprinși în parcul natural VIDEO

Scris de Adriana Mit

În Parcul Natural Lunca Mureșului, turiștii au impresia că au ajuns în Delta Dunării. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a făcut public un filmuleț, pe Facebook, în care pot fi observați o mulțime de pescăruși, în timpul unei plimbări cu barca pe râu.

Nu, nu sunt imagini din Delta Dunării, ci dintr-o altă zonă foarte frumoasă a țării, Parcul Natural Lunca Mureșului, unde colegii noștri, aflați într-o acțiune de monitorizare, au întâlnit un mare număr de pescăruși”, a informat Romsilva, pe rețeaua de socializare.

Parcul Natural Lunca Mureșului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva, este situat în vestul țării, pe teritoriul județelor Arad și Timiș. Parcul are o suprafață de 17.455 de hectare, de-a lungul râului Mureș.

Lunca Mureșului Inferior este un ecosistem tipic zonelor umede, cu păduri aluviale, ape curgătoare și lacuri, zăvoaie și șleauri de câmpie, fiind un important loc de cuibărire pentru aproximativ 200 de specii de păsări, multe din ele strict protejate„, au transmis reprezentanții instituției.

Video: Facebook Romsilva

https://www.facebook.com/RnpRomsilva/videos/668084363842969

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu