Spectacol de video mapping la turnul de apă din zona Iosefin

Scris de Adriana Mit

Turnul de apă din zona Iosefin va fi înecat în lumini, în ultimul weekend din luna martie. Aici se pregătește un spectacol de video mapping. Evenimentul inedit va avea loc sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 20.00, fiind organizat de Primăria Timișoara și Asociația Prin Banat.

Acest performance de video mapping este un prim pas în activitatea de revitalizare culturală a monumentului istoric. El se desfășoară în paralel cu lucrările de restaurare, care au început în toamna trecută, și își propune să le prezinte timișorenilor, și nu numai, proiectul care va transforma vechiul Turn de apă din Iosefin în centru cultural. Proiecția de video mapping este făcută de Noiseloop Studio, iar conceptul artistic este semnat de artiștii multimedia Kristina Malajmare. Eugen Neacșu și Cristian Văduva. Evenimentul are drept scop și activarea zonei adiacente Castelului de Apă, în relație cu malul canalului Bega, alături de alți operatori culturali”, au transmis organizatorii.

Pe durata zilei vor fi programate diverse activități conexe, la care sunt invitați toți cei interesați să (re)descopere povestea Iosefinului, unul dintre cartierele istorice ale Timișoarei. Pe malul canalului Bega va putea fi admirată, cu această ocazie, o expoziție de ilustrații ale unor clădiri emblematice din Iosefin. Acestea au fost realizate, în 2018, de mai mulți artiști timișoreni, pentru proiectul Heritage of Timișoara.

Activitățile conexe vor începe la ora 12.00 și vor pregăti publicul pentru performance-ul de video mapping, care va putea fi văzut seara, între orele 20.00 și 22.00.

Turnul de apă din zona Iosefin se află în proces de reabilitare, în cadrul unui proiect finanțat cu bani norvegieni, prin Programul RO-Cultura.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu