Crestele din Parâng și Retezat, acoperite de primul strat de zăpadă. Sfaturile jandarmilor pentru turiști

Scris de Adriana Mit

Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara informează că, în această perioadă, crestele montane din munții Parâng la peste 2.000 metri și din munții Retezat la peste 1.700 metri sunt acoperite de primul strat de zăpadă din acest sezon.

Având în vedere scăderea temperaturilor în perioada următoare, precum și faptul că se anunță precipitații, chiar sub formă de lapoviță și ninsoare, jandarmii montani au venit cu mai multe sfaturi pentru turiști.

Astfel, drumeților le este recomandat ca înainte de a pleca în excursie să se informeze temeinic în legătură cu itinerariul propus și prognoza meteo. De asemenea, plecările pe munte ar trebui să se facă doar cu echipament adecvat anotimpului, iar în cazul apariției dificultăților pe traseu sau al înrăutățirii vremii, turiștii sunt sfătuiți să se retragă la cea mai apropiată cabană.

Totodată, pe vreme rea, sunt recomandate deplasările în grup compact și, din nici un motiv, să nu rămâneți în urma grupului.

În cazul apariției unei situații de dificultate, apelați numărul de urgență 112„, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu