Început de primăvară cu vreme caldă. Pomii au înflorit deja, la Timișoara FOTO

Scris de Adriana Mit

Avem parte de o vreme frumoasă în primele zile de primăvară, în vestul țării. Potrivit meteorologilor, termometrele vor arăta, astăzi, 1 martie, și 12 grade Celsius, la umbră.

De altfel, ca urmare a temperaturilor ridicate, la Timișoara au început deja să înflorească primii pomi. Pe străzile orașului pot fi observați, în special, corcoduși înmuguriți, care sunt „inundați” încet de flori albe.

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică, astăzi, prognoza meteo până în data de 14 martie. Conform meteorologilor, până vineri vremea va fi caldă în vestul țării, apoi se va răci brusc.

La începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în perioada 3-5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 14…16 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6…7 grade, în intervalul 6-8 martie. După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 10…11 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între 0 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -3…-2 grade„, a transmis ANM.

Începând cu data de 5 martie și până la mijlocul lunii, local și temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ, în Banat.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu