Cele șapte vaporașe revin pe Bega, de mâine, la Timișoara

Scris de Adriana Mit

Vremea frumoasă i-a determinat pe reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara să reia cursele cu vaporașele pe canalul Bega.

Reprezentanții STPT transmit că, începând de mâine, 6 martie, transportul public de pe canalul Bega își reia activitatea cu cele șapte vaporașe aflate în dotarea societății. Ambarcațiunile au andocat pe platforma special amenajată în depoul Dâmbovița, în luna decembrie a anului trecut, intrând în revizie tehnică.

Conform STPT, vaporașele vor circula în regim de transport public și de agrement.

De luni până vineri, în fiecare săptămână, vor circula în regim de transport public (de la stația Ardealul până la Uzina de Apă și retur), iar sâmbăta și duminica se vor bucura de ambarcațiuni cei care preferă călătoriile de agrement (de la ponton Catedrală până la Parcul Copiilor), în intervalul orar 10.00 – 1800. Noutatea constă în faptul că, începând cu acest an, ambarcațiunile revin pe vechiul traseu, cuprins între stația Ardealul și Uzina de apă. În ceea ce privește transportul public, graficele de circulație vor putea fi găsite în stații și pe site-ul oficial al societății: www.stpt.ro„, a transmis STPT.

Capacitatea maximă de încărcare pentru ambarcaţiuni va fi de 32 de locuri.

De asemenea, tot din 6 martie vor fi disponibile pentru publicul călător și cele peste 400 de biciclete și 97 de trotinete, ca alternative la transportul public. Bicicletele vor putea fi ridicate din cele 25 de rastele amplasate în stațiile mijloacelor de transport în comun și din alte nouă rastele amplasate pe malul canalului Bega. Trotinetele vor putea fi ridicate din cele 13 stații special amenajate în Timișoara.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu