Sprijin pentru locuitorii din Valea Cernei care locuiesc în cătune izolate. Cum poți ajuta

Scris de Adriana Mit

Bănățenii, și nu numai, sunt invitați să facă o faptă bună. Organizatorii concursului de alergare montană Hercules Maraton, care a fost anulat în acest an din cauza epidemiei de coronavirus, fac un apel la locuitorii din vestul țării să-i ajute pe cei aflați în cătunele izolate din Valea Cernei, județul Caraș-Severin. De altfel, pe aceste meleaguri sunt organizate de peste zece ani concursuri de alergare montană, în inima munților.

Locuitorii din Valea Cernei trăiesc în cătune izolate, unde se poate ajunge doar pe cărări montane. Cei mai mulți dintre ei sunt bătrâni, iar principala lor sursă de venit era vânzarea produselor proprii (produse lactate) în târguri și piețe organizate periodic. De peste 10 ani, zona Herculane, Valea Cernei a devenit pentru noi o a doua casă. Noi, cei din CS Alternative Timișoara, împreună cu zeci de voluntari care ne ajută, organizăm acolo în fiecare an concursul de alergare montană Hercules Maraton prin care ne dorim să promovăm zona și să sprijinim cultura locală și mai ales pe locuitorii ei. Având în vedere situația cauzată de răspândirea virusului COVID-19, locuitorilor le este greu să ajungă la unele resurse de bază (ulei, făină, alte alimente, consumabile etc.) și au rămas fără principala lor sursă de venit: comercializarea produselor proprii (brânză și alte produse lactate, legume, carne etc.). Deși păstrăm încă distanța, vrem totuși să îi ajutăm să treacă mai ușor peste această încercare pe care ei o resimt mai tare. Ne-am gândit ca în această perioadă să adunăm pentru ei o sumă de bani din care să achiziționăm ceea ce au nevoie și să le livrăm respectând toate măsurile de siguranță în cătunele din Valea Cernei„, au transmis reprezentanții Clubului Sportiv Alternative Timișoara, organizatorii concursului de alergare montană Hercules Maraton.

Prin urmare, oamenii inimoși sunt încurajați să se implice în această acțiune caritabilă contribuind cu donații. Donațiile se pot face online AICI, iar reprezentanții clubului sportiv din Timișoara vor achiziționa cu banii strânși produsele de care locuitorii cătunelor de pe Valea Cernei au nevoie.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu