Grădina botanică din România considerată printre cele mai frumoase din Europa FOTO

Scris de Adriana Mit

În România se află una dintre cele mai frumoase grădini botanice din Europa. Este vorba de cea din orașul Jibou, județul Sălaj, care se întinde pe o suprafață impresionantă, de aproximativ 25 de hectare. Așadar, turiștii care ajung aici au nevoie de ore bune pentru a vizita în detaliu toate atracțiile care se ascund în acest loc.

Grădina botanică a fost înființată în anul 1968 de Vasile Fati, profesor de biologie, în parcul din jurul castelului Wesselenyi, unde în trecut funcționa liceul din localitate. Acest loc atrage turiști ca un magnet, atât din țară cât și din străinătate, impresionați de frumusețea lui.

Grădina este organizată pe sectoare, fiecare sector grupează plantele dintr-un anumit punct de vedere, un complex de sere colecționare, de microproducție și cercetare, un complex acvaristic, un parc zoo și voliere de păsări, grădinile japoneze și un rozarium.

Această atracție turistică este amplasată la o altitudine de 272 de metri și este înconjurată de dealuri destul de înalte. În grădina botanică au fost plantate nu mai puțin de 5.000 de specii de plante.

Printre cele mai importante atracții se numără grădinile japoneze, în care se găsesc porți tradiționale japoneze, câte o insulă mare în mijlocul lacurilor, nuferi și, bineînțeles, cireși și arțari japonezi. De asemenea, numeroșii trandafiri plantați dau impresia vizitatorilor că au ajuns într-o lume de vis, plină de culoare.

În incinta acestei grădini botanice se găsește și o mini-zoo, cu cerbi, căprioare și porci mistreți.

Taxa de vizitare este de 20 de lei pentru adulți, 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari, iar copiii între 0 – 3 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de gratuitate.

În cazul în care nu știți cum să ajungeți la acest obiectiv sau nu aveți cu ce, din Timișoara și din Arad se organizează frecvent excursii de către Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din România.

Alte articole din zona de vest

1 comentarii

Și România are Meteora ei! Grădina Zmeilor, locul fabulos încărcat de legende FOTO | VestBest | Stiri si evenimente din Banat 1 aprilie 2024 - 10:50

[…] să vizitați Grădina Zmeilor, la o distanță de aproximativ zece kilometri se află și Grădina Botanică Jibou, despre care se spune că ar fi cea mai frumoasă din […]

Răspuns

Scrie un comentariu