O pisică sălbatică simpatică, surprinsă într-o pădure din vestul țării VIDEO

Scris de Adriana Mit

Imagini cu o pisică sălbatică simpatică au fost surprinse de camerele de monitorizare a faunei într-o pădure din zona de vest a țării. Mai precis, animalul însetat a fost imortalizat în timp ce încerca să bea apă dintr-o baltă, în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului.

Pisica sălbatică, Felis silvestris, este un animal solitar care vânează noaptea şi foarte rar este văzut de oameni în mediul său natural. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri și poate avea, la maturitate, o greutate de 8 kilograme. Pisica sălbatică se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări”, a informat Romsilva.

Parcul Național Semenic- Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caras-Severin, și are o suprafață de 36.051 hectare.

Aici există zece rezervații naturale, o rezervatie ștințifică și un sit UNESCO în zone de protecție strictă și integrală, și numeroase obiective și trasee turistice.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu