Au înflorit bujorii de munte în Parcul Național Retezat. Imagini de poveste

Scris de Adriana Mit

Turiștii care ajung, în această perioadă, în Parcul Național Retezat, una dintre cele mai importante atracții din vestul țării, au parte de o priveliște care pare desprinsă din povești.

Asta pentru că drumeții pot admira o mulțime de flori care au înflorit recent. Printre cele mai spectaculoase peisaje se numără cele oferite de zonele în care au înflorit bujorii de munte. Administratorii Parcului Național Retezat informează, pe Facebook, că bujorul de munte, la fel ca floarea de colț, bulbucii de munte sau tămâița sunt considerate specii protejate și Monument al Naturii în România. Prin urmare, colectarea bujorului de munte, chiar și doar a florilor, este interzisă de lege.

„Ocrotiți plantele din Parcul Național Retezat. În această perioadă ne bucurăm de frumusețea Retezatului înflorit. Nu rupeți plante în Parcul Național Retezat”, au transmis reprezentanții parcului din vestul țării.

Retezatul este renumit prin diversitatea sa floristică, adăpostind 1.190 specii de plante superioare autohtone. În Parcul Național Retezat întâlnim opt din cele 15 specii de plante declarate Monumente ale Naturii în România. Existenţa aici a mai bine de o treime din flora vasculară a României este unul dintre motivele principale pentru care Retezatul a fost declarat parc naţional.

Foto: Facebook Parcul Național Retezat National Park

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu