Aproape de 0 grade Celsius, la Timișoara. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Scris de Adriana Mit

Vremea nu pare să se încălzească în vestul țării, în această săptămână. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Banat, care arată că va fi mai frig decât în mod normal, la mijloc de octombrie.

În prima săptămână, regimul termic va fi caracterizat de valori termice diurne mult mai coborâte decât cele specifice celei de-a doua decade a lunii octombrie, cu maxime medii de 12…14 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi, în medie, de 5…7 grade, apropiate de cele normale. Începând din 18 octombrie până pe 22 octombrie, se estimează încălzirea treptată a vremii, astfel că media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 19 grade, iar cea a minimelor va fi de 8 grade. În ultimele două zile ale celei de-a doua săptămâni nu vor fi variaţii termice semnificative așa încât vremea se va menține caldă pentru a doua jumătate a lunii octombrie”, a informat ANM.

Conform meteorologilor, probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 12 și 14-17 octombrie. În a doua parte a intervalului de referinţă, vor fi posibile în puține zile ploi slabe, cu caracter local.

La Timișoara, în această săptămână, termometrele vor arăta pe timpul nopții și 2 grade Celsius.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu