Undă verde pentru piste de biciclete într-un oraș din vestul țării aflat la malul Dunării

Scris de Adriana Mit
pista

Cu bani europeni, într-un oraș din vestul țării aflat la malul Dunării se vor realiza piste de biciclete. Este vorba de Moldova Nouă, din județul Caraș-Severin, care va beneficia de infrastructură pentru transportul verde în cadrul a două proiecte europene. Contractele de finanțare prin PNRR au fost semnate la sfârșitul anului trecut de către Ministerul Dezvoltării.

În ideea de a încuraja utilizarea mijloacelor de transport alternative, nepoluante, reprezentanții administrației publice locale de la malul Dunării au gândit realizarea în premieră a două trasee de pistă pentru biciclete”, a informat Primăria Moldova Nouă.

Primul traseu leagă str. Dunării de punctul de trecere a frontierei Moldova Nouă cu bacul.

Traseul pornește de pe Str. Dunării, continuă cu str. Sf. Varvara, unde se află sediul Poliției de Frontieră Moldova Veche, Policlinica, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă și o farmacie, trecând apoi pe strada Liliacului și Aleea Crinilor, zone intens populate, ajungând în strada Nicolae Titulescu (DN57) și se continuă pe strada Orșovei până la intersecția cu drumul care duce la Punctul de trecere a frontierei Moldova Nouă cu bacul”, au detaliat reprezentanții primăriei.

Această pistă va avea o lungime de 3,6 kilometri, iar valoarea proiectului se ridică la 3,8 milioane de lei, cu TVA inclus.

Cel de-al doilea proiect prevede realizarea unei piste de biciclete între Str. Nicolae Titulescu (DN 57), str. Unirii și Piața de cereale și animale Moldova Nouă. Cei 2,8 kilometri care vor face legătura între Orașul Nou și Orașul Vechi, respectiv Moldova Veche și Moldova Nouă, se ridică la suma de 3,3 milioane de lei, cu TVA inclus.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu