Studenți care au crescut în case de copii, sfaturi pentru tineri ca ei: Cu încredere, efort şi muncă susţinută poţi să îţi îndeplineşti visele

Scris de Adriana Mit

Integrarea tinerilor care au crescut în centre de plasament reprezintă o prioritate pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Astfel, la recomandarea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, săptămâna trecută, la Timișoara a fost organizată o sesiune de informare a acestor tineri cu privire la drepturile și responsabilitățile pe care le au. La eveniment au participat peste 400 de tineri aflați în sistemul de protecție specială.

Cu această ocazie, tinerii au fost informaţi cu privire la acordarea beneficiilor şi drepturilor ce le sunt destinate, întȃlnirea fiind una interactivă, aceştia punȃnd întrebări şi primind răspunsuri şi informaţii de la reprezentanţii tuturor instituţiilor prezente”, a informat DGASPC Timiș.

Printre cei prezenți la întâlnire s-au numărat și trei tineri din sistemul de protecţie a copilului, care astăzi sunt studenţi şi care i-au încurajat pe toţi cei prezenţi, mesajul lor fiind unul de impact pentru toţi: „cu încredere, efort şi muncă susţinută poţi să îţi îndeplineşti visele”.

Astfel de întâlniri vor fi organizate în județul Timiș cel puțin o dată pe an, a dat asigurări Monica Trușcă, directorul executiv al DGASPC Timiș.

Suntem aici ca să vă ajutăm, să vă răspundem la toate întrebările şi mă bucură încrederea pe care o aveţi în noi. Vom continua să vă sprijinim mereu şi vă încurajez pe toţi să învăţaţi, să vă continuaţi studiile, să alegeţi să lucraţi respectȃnd normele legale. Uşa noastră vă este deschisă oricȃnd aveţi nevoie de noi şi vă promit că vom depune toate eforturile pentru ca fiecare dintre voi să aibă un viitor sigur”, a declarat Monica Truşcă.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu