Cu bicicleta din Timișoara până în Serbia! Se deschide granița pe malul Begăi și în acest an

Scris de Adriana Mit

Iubitorii mersului pe două roți din zona de vest a țării primesc o veste excelentă. Și în acest an, bicicliștii vor putea pedala din Timișoara până în Serbia, pe pista de pe malul râului Bega.

Consiliul Județean Timiș anunță că a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, respectiv două weekenduri în lunile iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Ciclismului și septembrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Mobilității.

Solicitarea a fost făcută pentru fiecare ultim weekend a lunii, în perioada martie – octombrie 2024, între orele 8:00 – 20:00, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, la frontiera româno – sârbă. Însă până în prezent, au fost aprobate doar lunile martie și aprilie, urmând a fi actualizate datele ulterioare”, a informat instituția.

Weekend-urile din cele două luni aprobate sunt: 30 – 31 martie și 27 – 28 aprilie.

Susținem prin această inițiativă un stil de viață sănătos și continuăm să păstrăm tradiția promovării legăturii turistice între România și Serbia, atât pe uscat cât și pe apă. Consiliul Județean Timiș va face toate eforturile necesare pentru a continua această acțiune, foarte bine primită de către iubitorii de ciclism”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Totodată, instituția solicită și deschiderea frontierei pe apă pentru traficul cu ambarcațiuni.

Pista de pe malul Begăi, care leagă Timișoara de Serbia, este cea mai lungă pistă de biciclete din România. Pornește de la ieșire din Timișoara și ajunge până la granița cu Serbia, pe malul Begăi, având o lungime de 37 de kilometri. Până acum câțiva ani, pista de oprea în câmp, dar sârbii s-au mobilizat și au continuat pista de biciclete până în orașul Zrenjanin, cu bani europeni. În total, pista Timișoara – Zrenjanin are o lungime de 71 de kilometri.

Alte articole din zona de vest

1 comentarii

cardrecenzii.ro 26 martie 2024 - 11:52

Inca o veste excelenta pentru iubitorii mersului pe doua roti din vestul tarii! Consiliul Judetean Timis a solicitat deschiderea lunara a unui punct de trecere a frontierei pentru biciclisti, pe pista de pe malul raului Bega, pana la granita cu Serbia. O initiativa care promoveaza un stil de viata sanatos si intareste legaturile turistice dintre Romania si Serbia, atat pe uscat cat si pe apa. Bravo, CJ Timis!

Răspuns

Scrie un comentariu