Din nou cu bicicleta din Timișoara în Serbia, pe pista de pe malul Begăi

Scris de Adriana Mit

Bicicliștii pot și în acest sfârșit de săptămână să se bucure de frumusețea malului Begăi în țara vecină. Asta pentru că în zilele de 29 și 30 aprilie se redeschide punctul temporar de trecere a frontierei pe pista de biciclete care leagă România de Serbia.

Punctul va fi deschis în zona comunei Uivar, din județul Timiș, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin. Iubitorii mersului pe două roți pot trece granița pe baza cărții de identitate.

Ne bucură că inițiativa noastră a fost apreciată de public, ceea ce înseamnă că există interes pentru un stil de viață sănătos și pentru noi atracții turistice care pot fi descoperite în țara vecină. Sperăm ca vremea să fie frumoasă și așteptăm cât mai multă lume pentru a petrece un sfârșit de săptămână agreabil și cu experiențe plăcute”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Potrivit CJ Timiș, măsura a fost luată în contextul evenimentelor culturale care se vor desfășura în Timișoara și în județul Timiș în cursul anului 2023 cu ocazia Programului „Timișoara Capitală Europeană a Culturii” și a fost posibilă după ce Consiliul Județean Timiș a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui astfel de punct, în perioada martie – octombrie, între orele 08.00 – 20.00.

Luna trecută, în weekendul 25 și 26 martie, aproape 300 de persoane au trecut granița pe cea mai lungă pistă de biciclete din România.

Amatorii de veloturism, interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin, pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

Weekendurile în care punctul temporar de trecere a frontierei cu Serbia de pe pista de biciclete de pe malul Begăi va fi funcțional sunt: 29 – 30 aprilie; 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie; 28 – 29 octombrie.

Traseul pe două roți are o lungime de aproximativ 70 de kilometri și leagă Timișoara de orașul sârbesc Zrenjanin. Pista de biciclete de pe malul Begăi are o lungime de 37 kilometri pe teritoriul României, fiind realizată de la podul Modoș din Timișoara până la frontieră, în cadrul unui proiect transfrontalier România – Serbia, în valoare de 2,4 milioane de euro.

Pista de biciclete de pe malul Begăi este ideal a fi parcursă de către iubitorii de mișcare și de natură. Pista este amenajată pe digul de pe malul Begăi, astfel că bicicliștii au parte de o mulțime de peisaje naturale, iar plimbarea pe două roți este una relaxantă.

Aceasta este cea mai lungă pistă de cicloturism din România.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu