Piatra Rolului, noul traseu din Munții Aninei. Turiștii pot admira și Dunărea de la înălțime FOTO

Scris de Adriana Mit

În Banatul Montan este în pregătire un nou traseu. Și anume, către Piatra Rolului, fiind primul traseu omologat din zona Oraviței. Pentru a se reuși punerea lui la punct, Asociația Acasă în Banat și-a unit forțele cu Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița, Administrația Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița, Primăria Oravița și o companie privată cu scopul de a organiza o acțiune de voluntariat.

Ne-am propus ca sâmbătă facem o echipă mare ca să curățăm traseul, să începem să facem primele marcaje, urmând ca în a doua etapă să venim cu marcajele finale și cu panourile indicatoare. Traseul are 14,5 km și este în circuit. El pornește din Ciclova Montană (Canton Moara Ekl), urmează cursul Văii Ciclova pe drumul spre Mănăstirea Călugăra. Drumul duce până la Cascada de la Piatra Moale, trece pe la cantonul silvic Poiana Iulii, apoi ajunge la Piatra Rolului unde se poate admira toată Valea Carașului. În zilele senine, de pe Piatra Rolului se poate vedea și Dunărea! La coborâre se trece pe sub Cleanțurile Rolului și se urmează o potecă ce revine în Oravița Montană.  Zona este plină de povești și legende, de locuri sacre și de frumuseți naturale, cu peisaje uimitoare. La peștera Rolului se întâlneau în secret partizanii din rezistența anti-comunistă din Banat, dar traseul mai trece și pe lângă Peșterea Elena și Peștera Lenuța. Pe traseu mai pot fi văzute Cascada Piatra Moale și Gorunul cu icoană”, a transmis Asociația Acasă în Banat.

Traseul va avea marcajul cerc albastru și este de dificultate medie. El va putea fi parcurs în întregime în aproximativ opt ore. Altitudinea de start a traseului este de 251 m, iar cel mai înalt punct de pe traseu este la 981 m.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu