Tururi virtuale prin bisericile de lemn și peisajele din Țara Făgetului sau muzeele din Jimbolia pentru turiștii care ajung la Timișoara FOTO

Scris de Adriana Mit

Ochelarii de realitate virtuală sunt folosiți, începând de astăzi, și cu scopul de a promova obiectivele turistice din județul Timiș. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a reușit, cu bani de la consiliul județean, să realizeze trei tururi virtuale.

Prin intermediul primului tur sunt promovate cele șase muzee din orașul Jimbolia. Este vorba de Muzeul Pompierilor „Florian”, Muzeul „Stefan Jager”, Muzeul Presei „Sever Bocu”, Casa memorială „Petre Stoica” și Casa memorială „Dr. Karl Diel”.

Cel de-al doilea tur virtual promovează bisericile de lemn din Țara Făgetului, iar cel de-al treilea tur – peisajele naturale din această zonă a județului Timiș: Cascada Șopot, Peștera cu apă de la Românești, Transluncani, Lacul Surduc, Cascada Cornet, Cetatea Jdioara și Vârful Padeș.

Sunt două proiecte pe care le-am câștigat pe agenda culturală a județului Timiș. Primul proiect se numește Jimbolia – orașul celor șase muzee și a fost realizat un tur virtual trecând prin cele șase obiective turistice, cu imagini din interiorul acestor locații. Jimbolia este un oraș cu o bună infrastructură de turism, are locuri de cazare, locuri de servit masa, are numeroase obiective turistice și locații de petrecere a timpului liber. Există mijloace de transport cu care poți să ajungi acolo, nu este neapărat nevoie să ai mașină. Prin urmare, ne-am dorit foarte mult să punem în valoare și această destinație aflată în partea de vest a județului. Cel de-al doilea proiect pune în valoare Țara Făgetului prin intermediul a două tururi virtuale. Unul care prezintă bisericile de lemn și imagini din interiorul acestor obiective care deseori sunt închise. Doar duminica se mai slujește în interiorul acestor lăcașe, în cele mai multe dintre ele, astfel încât credem că este binevenit să putem prezenta detalii din interiorul acestor lăcașe de cult. Tot în Țara Făgetului s-a realizat un tur virtual care surprinde peisaje deosebite„, a afirmat Delia Barbu, directorul executiv al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Tururile din Jimbolia și Țara Făgetului sunt la dispoziția turiștilor prin intermediul unor ochelari virtuali care se vor afla în custodia Infocentrului Turistic Bastion. De asemenea, tururile virtuale au fost încărcate și pe site-ul asociației, discovertimis.com și pe aplicația Discover Timiș.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu