Pietroasa, locul din Timiș în care turiștii se pot relaxa în natură, iar sătenii îi așteapt …

Turiștii care doresc să se relaxeze în natură, cât mai departe de aglomerația din oraș, sunt așteptați în comuna Pietroasa, aflată în județul Timiș, la poalele Munților Poiana Ruscă.

Astfel, drumeții care ajung în această zonă parcă desprinsă din povești au ocazia în aceste săptămâni să cumpere de la producătorii locali și săteni unele dintre cele mai îndrăgite produse ale momentului: afine, mure sau zmeură.

La poalele Munților Poiana Ruscă s-au copt murele și afinele, iar gospodinele pregătesc deja delicioase siropuri. Dacă ajungeți prin zonă, cu familia sau prietenii, opriti-vă la porțile sătenilor unde veți mai putea găsi și miere de albine, răchie, pită în țăst (la comandă) sau brânzeturi”, a informat Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș.

De asemenea, în comuna Pietroasa pot fi vizitate două obiective turistice importante. Și anume, Cascada Șopot și Biserica de lemn din Crivaia.

AICI găsiți o listă a producătorilor locali din comuna Pietroasa de la care turiștii pot cumpăra miere, răchie, pâine în țest, brânză, dulcețuri de casă, plăcinte bănățene sau legume. Totodată, în zonă se poate merge cu cortul sau drumeții se pot caza în cabane din lemn. La Crivina, turiștii pot opta și pentru plimbări cu trăsura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *