Copii și femei de etnie romă din Timiș, informați despre noul coronavirus și ajutați cu ghiozd …

800 de persoane de etnie romă din județul Timiș au fost ajutate, în cadrul unui proiect cofinanțat de Guvernul României, cu informații despre cum să prevină infectarea cu noul coronavirus, dar și cu ghiozdane și pachete de curățenie.

Proiectul intitulat „Acces la resurse de sănătate și educație pentru comunitățile de romi„ a fost implementat cu asistența unei echipe numeroase de voluntari locali, prin Agenția Națională pentru Romi. Proiectul s-a desfășurat în perioada august – octombrie, fiind sprijiniți 400 de copii și 400 de femei din comunitățile defavorizate din localitățile Checea, Satchinez, Saravale și Pesac.

În cadrul acestui proiect, copiii au beneficiat de sesiuni de instruire în măsuri de combaterea infecției cu noul coronavirus, interculturalitate și au beneficiat, la început de an școlar, de ghiozdane echipate cu materiale necesare pentru școală.

De asemenea, femeile de etnie romă au beneficiat de materiale de informare asupra a ceea ce este noul coronavirus, ce este acest virus și cum poate fi combătut. Totodată, femeile participante au primit și pachete de curățenie pentru a asigura un minim de igienă în gospodării.

Urmare a consultării beneficiarilor (în special a femeilor) echipa de proiect a elaborat un document referitor la barierele în accesul la servicii de sănătate cu care se confruntă cetățenii români de etnie romă, document ce va fi înaintat spre informare autorităților responsabile„, au transmis inițiatorii proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *