Sequoia, uriașul arbore exotic ce poate fi admirat în stațiunea Băile Herculane

Scris de Adriana Mit

Turiștii care ajung în stațiunea balneară Băile Herculane, aflată în județul Caraș-Severin, pot avea parte de o priveliște inedită în România. Asta pentru că în această stațiune din Banat poate fi admirat un arbore exotic uriaș. Este vorba de sequoia, un arbore foarte rar în țara noastră, fiind declarat monument al naturii.

Arborele Sequoia a fost plantat aici cu prilejul amenajării parcului Cazinoului (Parcul Gisela, azi Parcul Central), realizat în jurul anului 1862, după planurile lui Lothar Abel, unul dintre cei mai însemnați peisagiști vienezi (Parcul Prater, Serele și Muzeul Botanic din Viena etc.). Este un arbore tânăr, în pofida dimensiunilor respectabile: 30 m înălțime, 1,5 m diametru și aproape 5 m circumferință la bază. Fiind un arbore exotic, rar în țara noastră (sunt cunoscute mai puțin de 20 de exemplare), a fost declarat monument al naturii”, a informat Primăria Băile Herculane.

În prezent, arborii giganți de sequoia sunt cei mai înalți copaci din lume. Acești arbori pot atinge vârsta de 5.000 ani și o înălțime de peste 100 metri, un diametru al trunchiului de 13 metri și o greutate de 2.400 tone.

Foto: Facebook Primăria Băile Herculane

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu