Festivalul de Muzică ”George Enescu”, organizat la Timișoara în anul 2023

Scris de Adriana Mit

Vești bune aduse de Alin Nica, noul președinte al Consiliului Județean Timiș. Într-o postare pe Facebook, Nica a anunțat că prestigiosul festival de muzică ”George Enescu” va fi organizat la Timișoara în 2023, an în care orașul va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

„Vești extraordinar de bune! Aflat în vizită în județul Timiș, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu m-a asigurat astăzi, că în 2023 – anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică ”George Enescu” va avea loc în Timișoara. Este încă o dovadă a faptului că reședința noastră de județ este un spațiu cultural recunoscut. Avem la dispoziție aproximativ doi ani să pregătim cu investiții, viziune și sprijin guvernamental, un adevărat regal al spiritului cultural timișean”, a afirmat Alin Nica.

Vă reamintim că, recent, Comisia CULT a Parlamentului European a votat propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timișoara în 2023, ca urmare a izbucnirii pandemiei cu noul coronavirus. Inițial, orașul de pe Bega ar fi trebuit să dețină acest titlu în anul 2021.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu