Prețul apartamentelor noi din Timișoara, ușoară creștere în luna iunie

Scris de Adriana Mit

Prețul metrului pătrat în cazul locuințelor din Timișoara, indiferent că vorbim de cele realizate în blocuri noi sau vechi, este cam același. Imobiliare.ro a făcut publică o statistică privind prețul apartamentelor din marile orașe din România (București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Timișoara) în luna iunie.

Astfel, aflăm că la Timișoara, valoarea medie de listare a unui apartament a crescut cu 0,3% pe parcursul lui iunie, de la 1.335 la 1.339 de euro pe metru pătrat util. Pe segmentul locuințelor vechi disponibile spre vânzare pe piața timișoreană a fost consemnată o evoluție ușor negativă, respectiv o scădere de 0,1% a prețurilor, de la 1.335 la 1.334 de euro pe metru pătrat. Unitățile locative nou-construite, pe de altă parte, au înregistrat un avans de 1,5%, de la 1.335 la 1.355 de euro pe metru pătrat util.

La fel ca în cele trei luni anterioare, prețurile apartamentelor (noi și vechi) scoase la vânzare în România s-au menținut pe un curs ascendent și în iunie 2021. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, toate marile orașe monitorizate constant de portal au înregistrat majorări ale valorilor medii de listare pentru acest gen de proprietăți, cea mai mică marjă de creștere fiind consemnată în Timișoara, iar cea mai mare, în București. Raportat la segmente de piață, în Brașov și București variații mai importante au avut loc în cazul apartamentelor din blocurile vechi, în vreme ce, în restul orașelor, locuințele nou-construite s-au apreciat mai mult”, a transmis Imobiliare.ro.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu