Cinema Freidorf devine centru cultural și educațional, cu bani europeni

Scris de Adriana Mit

Planuri mari în ceea ce privește fostul cinematograf din zona Freidorf. Grupul de Acțiune Locală (GAL) Freidorf anunță că, în luna ianuarie, Comitetul de Selecție a ales proiectul „Reabilitare cinematograf și schimbare destinație în Centru cultural și educațional Freidorf” în vederea finanțării cu bani europeni. Valoarea proiectului se ridică la 2,3 milioane de lei.

În cadrul acestui centru vor avea loc evenimente culturale, dar și un centru de zi pentru persoanele cu adicții care vor beneficia de serviciu social, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara”, a informat GAL Freidorf. Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Regional.

De asemenea, a mai fost selectat un proiect spre finanțare, intitulat „Învață să reușești! – servicii integrate în comunitate„, prin care se vor implementa activități de „școală după școală„, măsuri de acompaniere, educație parentală, pregătirea cadrelor didactice pentru lucrul cu copiii din zonele dezavantajate. Proiectul are o valoare de 1,8 milioane lei, fiind finanțat prin Programul Operațional Capital Uman.

Reprezentanții GAL Freidorf mai transmit că, în prezent, mai sunt deschise apelurile de selecție pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din zona urbană marginalizată cu străzile Crizantemelor, Ion Barac și Căpitan Damșescu, apel în valoare de 650.000 euro, parcuri și locuri de joacă – 350.000 euro, infrastructură educațională – 365.832 euro.

Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf (GAL Freidorf), implementează Strategia de Dezvoltare Locală în cartierele: Freidorf, Dâmbovița, Calea Șagului, Steaua, Fratelia, Iosefin. Valoarea acestei strategii este de șapte milioane de euro, banii fiind împărtiți în două direcții: proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional și Programul Operațional Capital Uman.

Foto: Salvați Marele Ecran

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu