Să ne bucurăm de cer! Venus în drum spre roiul de stele Pleiade, în această săptămână

Scris de Adriana Mit

Și în această săptămână avem ce vedea pe cer, noaptea. Printre altele, planeta Venus va fi în drum spre roiul de stele Pleiade, iar în noaptea de 11 spre 12 aprilie, se vor afla la cea mai mică distanță.

Seara se văd foarte ușor planetele Venus și Marte. Venus se află lângă Pleiade, iar Marte lângă o stea din constelația Geimini. Mercur se vede cu greu seara, aproape de orizont, iar Saturn se vede înainte de răsăritul Soarelui”, a informat Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Mai precis, cei de la observatorul astronomic ne recomandă ca în această săptămână să privim înspre apus, imediat cum se înserează, începând cu ora 20.30, și vom vedea un astru foarte strălucitor. Este Venus, o planetă care se află în perioada aceasta la 166 de milioane kilometri de noi. Chiar dacă este departe de noi, planeta este foarte strălucitoare datorită norilor ei, care reflectă foarte bine lumina Soarelui.

Imediat cum ați găsit-o pe Venus, priviți în dreapta ei, unde ar trebui să se vadă o grupare de cinci, șase stele. Acestea sunt Pleiadele, un roi stelar vizibil cu ochiul liber. Toate stelele pe care le vedeți în Pleiade se află la aceeași depărtare de noi. Venus se va mișca pe cer în sus, îndepărtându-se de Pleiade.

Mai multe informații despre săptămâna astronomică 10 – 16 aprilie se găsesc AICI!

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu