Trenurile vor circula cu 160 km/h între Timișoara și Lugoj

Scris de Adriana Mit

CFR Infrastructură anunță că, în viitor, trenurile vor circula cu o viteză de 160 km/h între Timișoara și Lugoj. Asta după ce calea ferată care leagă Lugoj de Timișoara Est (lotul 2) va fi modernizată cu bani europeni, prin PNRR.

Toate cele 4 loturi ale tronsonului de cale ferată Caransebeș – Timișoara – Arad (162,19 km) au constructori desemnați. Astăzi a fost desemnat constructorul pentru modernizarea liniei de cale ferată pe secțiuna Lugoj – Timișoara Est (lotul 2)! Contractele au ca principal scop creșterea până la 160 de km/h a vitezei de circulație a trenurilor de călători și până la 120 de km/h a trenurilor de marfă. Pentru finalizarea proiectării și a lucrărilor pe Lotul 2 (Lugoj – Timișoara Est),constructorul spaniol are la dispoziție 42 de luni, după semnarea contractului”, a afirmat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Valoarea modernizării celor 54 de kilometri ai acestui lot se ridică la 1,9 miliarde de lei, fără TVA. Durata de implementare a contractului este de 102 luni, din care 42 de luni pentru proiectare și execuție lucrări, la care se adaugă 60 de luni, perioada de garanție a obiectivului.

Prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe secțiunea Lugoj – Timișoara Est (Lot 2) se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar”, a transmis CFR Infrastructură.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu